Del 9: Byte av bredbandsleverantör – avbrottet blir längre och längre

Då var det dags för ett samtal till Telia.
Åter igen så har det jobb jag lagt ner om att försöka planera denna flytt misslyckats. Telia har inte all den information om att ur- och inkoppling skall ske 10 april respektive 11 april.
Telia svarar att de väntar på att Bredbandsbolaget skall återkomma med info om att Bredbandsbolaget kopplat ur bredbandet vilket kan ta 1-2 dagar och sedan tar det 3 arbetsdagar innan Telia kan koppla in och därefter skickas utrustning.

“Telefoni är grundstenen”

Varför portering av telefoni skett 5 april då “telefoni är grundstenen” kan Telia inte svara på men uppenbarligen ett misstag från deras sida. Jag får även svar att “bredbandet har legat i vägen”. Jaha men då undrar jag fortfarande varför telefonin porterats då bredbandet skall kopplas ut 10 april.

“Tänkte vara proaktiv”

Då du inte fått utrustning ännu så kommer vi skicka ut den nu så fort vi kan säger Telia då detta normalt sker när tjänsten är aktiverad. Tänkte vara proaktiv så du inte ska behöva vänta mer än nödvändigt. Telia vill även ha mitt mobilnummer så de kan återkomma så fort Bredbandsbolaget kopplat ur och Telia kopplat in. Vill minnas att jag redan gett mitt mobilnummer till Telia så att dom kan återkomma.

Driftstatus

Utan telefoni: 6 dagar
Utan bredband: 0 dagar

Var detta slutar vet vi ännu inte. Spännande fortsättning att vänta.

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*