Del 6: Byte av bredbandsleverantör – felaktigt avstängd telefoni

Det är Långfredag och skall ringa men det tutar upptaget. Efter några försök så börjar jag ana oråd och inser att jag inte får kopplingston samt att det fungerar inte heller att ringa till telefonen. Kontrollerar bredbandet och det fungerar som det ska.

Ringer till Bredbandsbolaget och pratar med felanmälan för telefoni som efter lite velande konstaterar att telefonin avslutades 2012-04-05. Blir kopplad till dom som hanterar uppsägning av tjänster och jag vet inte hur många gånger jag nu dragit historien om att jag vill att mitt glapp ska bli minimalt så därför har JAG synkat ur- och inkoppling mellan operatörerna. Men jag drar den igen för Bredbandsbolaget och säger att dom ska återaktivera min telefoni men får då till svar att det kan dom inte göra. Jag har fått bekräftelse ifrån er om att ni ska stänga ner min tjänst 10 april och så gör ni det 5 april. Ett avslutat abonnemang är avslutat och det tar ca en vecka att öppna upp ett nytt så vi kan göra det åt dig säger Bredbandsbolaget. Men det blir ju efter den 11 april då Telia skall ta över så det hjälper ju ingenting.

Bredbandsbolagets bekräftelse

Det som gör Bredbandsbolagets agerande så klantigt är att det är bredbandet jag har sagt upp och fått bekräftelse på men dom har stängt av telefonin och bredbandet fungerar fortfarande. Telefoni ska som både Bredbandsbolaget och Telia informerat om inte sägas upp utan det porteras.

 

Men hur gör vi gör vi nu?

Jag: Men hur gör vi gör vi nu? Jag har betalat för en tjänst fram till 30 april och ni stänger felaktigt av den 5 april.

Bredbandsbolaget: Vi kan ersätta för dom dagar ni varit utan telefoni.

Jag: Dom dagar jag varit utan???

Bredbandsbolaget: Ja, vi kan ersätta för april månad.

Jag: Vad blir det i pengar?

Bredbandsbolaget: 50kr som telefonin kostar.

Jag: 50kr(!)

Bredbandsbolaget: Jag kan inte ta beslut om mer ersättning vad det gäller er bredbandstjänst och dom som kan göra det är åter tisdag. Så du får ringa då.

Jag: Ska jag ringa?

Bredbandsbolaget: Ja, vi kan inte få upp meddelande om detta automatiskt så du måste ringa.

Jag: Inser att jag inte kommer längre med dig angående detta.

Då blir det samtal till Bredbandsbolaget för att vi veta vad f*n dom håller på med. Även om jag kommer få utlopp för min besvikelse och irritation kommer det samtalet sluta med att jag slösat bort min tid på nåt jag befarat kunde hända och det var ju just därför jag började skriva om detta. Jag har tur kan jag få en liten ursäkt och kanske tom några ynka kronor dras bort från min faktura.

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*