Del 3: Byte av bredbandsleverantör – Skanova kan inte planera arbeten

Då var det dags att kontakta Bredbandsbolaget för att avsluta bredbandet för det var ju så jag var tvungen att göra först.

Ringer Bredbandsbolaget 21.45 och det är inga köer så jag kommer fram direkt vilket är glädjande. Bredbandsbolaget kan koppla bort sin utrustning om 8 dagar men för att ha marginal att kunna synka med tekniker hos Telia som ska stå och vänta på att Bredbandsbolaget är klara så att mitt glapp blir minimalt så säger jag att Bredbandsbolaget kan koppla ur om 14 dagar.

Skanova kan inte planera arbeten

Jag har kommit överens med Telia om att få ett datum från Bredbandsbolaget när urkoppling ska ske så att dom redan nu kan boka upp en tekniker just för att mitt glapp ska bli minimalt. Så fungerar det inte enligt Bredbandsbolaget utan Skanova som äger stationen/ledningarna kan bara boka upp en ny tekniker efter att utrustning kopplats bort.

Jag: “Vänta nu, kan inte Skanova planera att om Operatör 1 kommer på måndagen så kan operatör 2 komma på tisdagen?”

Bredbandsbolaget: “Nej. Man kan bara boka upp en ny tekniker efter att utrustning kopplats bort. Telia brukar vara snabba och få ut tekniker inom 5-6 dagar”

Det var just glapp på flera dagar jag inte ville ha så det var just därför jag kom överens med Telia om att man skulle synka med Bredbandsbolaget när deras tekniker skulle utföra arbetet. Nu litar (!) jag på att Telia fixar detta då dom har sagt att det går.

I morgon blir det ett samtal till Telia för att berätta om när Bredbandsbolaget skall utföra sitt arbete.

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*