Del 2: Byte av bredbandsleverantör – Telia och Bredbandsbolaget säger olika

Då var det dag att sätta igång att beställa bredband och telefoni via Telia. Gäller att inte tappa nåt för att det inte ska sluta med att man inte har Internetuppkoppling på flera dagar eller tom veckor.

Ringer upp Bredbandsbolaget om att jag vill avsluta mina tjänster, inte för att jag är missnöjd men Bredbandsbolaget kan inte erbjuda bättre uppkoppling än ADSL 24Mbit. Telia kan nämligen erbjuda VDSL 60Mbit  ner och ca 10Mbit upp. Operatören hos Bredbandsbolaget informerar om att telefonin har 1 månads uppsägning och bredbandet 3 månader och även om jag varit kund i flera år så kan dom inte släppa mig tidigare då dom i sin tur hyr utrustning. Att dom har bundit upp sig mot någon leverantör kan jag förstå så det är bara att acceptera. Nu vill jag inte vänta 3 månader för byte så jag tar den dubbla kostnaden som det kan uppstå. Bredbandsbolaget informerar om att uppsägning måste ske och det kan göras via hemsida, brev eller fax.

Telia: du ska inte säga upp nåt

Ringer och beställer bredband och telefoni från Telia och frågar “hur fort jag kan jag få bredbands och telefoni från er?”. Telia svarar “Så fort Bredbandsbolaget meddelat att dom tagit bort sin utrustning i telefonstationen”.  Hur fort Bredbandsbolaget kan ta bort sin utrustning kan inte Telia svara på utan det får jag kolla med dom om.

Jag: “Hur fort jag kan jag få bredbands och telefoni från er?”

Telia: “Så fort Bredbandsbolaget meddelat att dom tagit bort sin utrustning i telefonstationen”

Telia var noga med att informera om att jag absolut inte skulle avsluta nåt hos Bredbandsbolaget för det skulle betyda att bytet inte skulle gå lika fort. Jag talade om att jag pratat med Bredbandsbolaget och dom sa att jag var tvungen att avsluta mina tjänster hos dom först men den trevliga tjejen hos Telia sa att det skulle man absolut inte göra och säger Telia det så varför ska jag säga emot?

Det kom ett SMS från Telia

Väntade 2 dagar på att papper från Telia skulle komma med posten så jag kunde bekräfta beställning men inget kom utan istället kom ett sms som sa;

“Hej. Tack för din beställning. Vi behöver komma i kontakt med dig angående din bredbandsbeställning. Vänligen kontakta oss på 90200”.

Ringer upp Telia som meddelar att jag måste säga upp mitt bredband hos Bredbandsbolaget (!). Nu börjas det och jag väntade bara på detta.
Jag frågar Telia hur jag ska agera för att hantera detta på bästa sätt och får olika förslag där jag bla måste kolla med Bredbandsbolaget om dom tagit bort utrustning osv för har dom inte det och Telia “gör en beställning” så kommer inte beställning att kunna genomföras. Är det meningen att jag som kund ska behöva kontrollera vad status är frågar jag Telia och det skulle jag kanske inte behöva får jag som svar.

Telia: “När Bredbandsbolaget är klara med att ha tagit bort sin utrustning kan vi påbörja vårt arbete”

Jag: “Om Bredbandsbolaget är klara nu idag. När är ni då klara? ”

Telia: “Det kan ta 10-12 dagar”

Jag: “När jag pratade med er tidigare så sa ni att så fort Bredbandsbolaget återkopplat kan ni koppla in och det går direkt. Jag kan inte vara utan min uppkoppling”

Telia: “Jag förstår”

Jag: “Om ni tar 10-12 dagar på er så borde man kunna lösa detta om man kunde boka upp er att tex om 14 dagar kommer Bredbandsbolaget att koppla bort utrustning vilket betyder att Telias tekniker är inbokade för detta och man slipper at 10-12 dagar börjar från den dag att Bredbandsbolaget är klara”

 

Samtalet slutar med att jag måste kolla med Bredsbandsbolaget vilket datum dom kan koppla bort sin utrustning och då kan man boka upp Telias installation. Frågan är nu om Bredbandsbolaget vill binda upp sig att dom ska utföra nåt ett specifikt datum. Detta är som gjort för att misslyckas.

Följ fortsättning i Del 3 som kommer inom kort.

 

NOTERA

Alla samtal jag har med Telia poängterar jag att jag inte vill vara utan bredband i flera dagar eller tom veckor just för att det inte ska kunna ske missförstånd.


, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*