Del 11: Byte av bredbandsleverantör – nytt datum för bredband

Kaoset var ett faktum och stor besvikelse över Telias hantering där flera olika besked getts.

Markus på Telia som lovade att ringa dagen efter ringer som lovat men har tyvärr inget besked att få men skall återkomma på måndag vilket kändes lite sådär men med tanke på att jag nu börjat ställa min in på 8 maj så är jag nu luttrad.

Telia ringer igen

Det finns en avdelning på Telia som har hand om problemfall och där jobbar tydligen två personer varav en heter Gunilla som nu ringer mig. Hon berättar att hon lyckats flytta fram datumet för inkoppling från 8 maj till 18 april. Efter dom motgångar man tidigare fått blir jag nästan glad och säger till henne att än har inkopplingen inte skett så jag kan inte vara för tacksam och men uppskattar givetvis att hon lyckats ändra till ett tidigare datum. Efter några dagar efter att bredbandet kopplats in kommer ip-telefonin aktiveras.

Hur kontaktar man Skanova?

Jag har tidigare frågat både Telia och Bredbandsbolaget om att kontakta Skanova för besked men ingen har kunnat berätta om hur man kan kontakta Skanova. Dessutom kan man ju inte kontakta Skanova för att boka upp en inkoppling innan urkoppling skett har jag fått veta efter några turer. Hade tex Telia berättat att dom har en speciell avdelning och det är bara dom som får kontakta Skanova så hade man vetat det och kunnat acceptera att så är det men tyvärr verkar det vara så att inte alla på varken Bredbandsbolaget eller Telia vet om exakt hur det ligger till.

Gunilla på Telia har tydligen mandat att få kontakta Skanova vilket hon nu gjorde för att ändra datum för inkoppling.

Någon timma senare ringer Markus igen för att berätta det Gunilla redan berättat.

Leverans 18 april?

Frågan är om man vågar hoppas på att leverans verkligen sker 18 april men det lär vi snart märka.

 

Driftstatus

Utan telefoni: 8 dagar (i drift sedan 12 april)
Utan bredband: 5+ dagar

 

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

*