Del 1: Byte av bredbandsleverantör

Att byta leverantör av bredband och telefoni borde inte vara så spännande och intressant att läsa, om det nu inte vore för att jag åkt på flertal nitar under årens lopp och nu är det dags igen att byta leverantör. Att problem kan uppstå med en tjänst kan givetvis inträffa och det är inte kul men det som får en att koka är leverantörens sätt att hantera problemet. Hur många delar det blir vet jag ännu inte då det är upp till Bredbandsbolaget och Telia men jag har en känsla att det kan bli några.

Tidgare fall med problem

Tele2/Comviq  telefoni – tjänster som försvann

I början av 2000-talet var mobiltelefoni inte nytt men populärt och man kunde nu bla skicka meddelanden som innehöll bild/film/ljud dvs MMS. Denna tjänst var man tvungen att ens operatör skulle aktivera för att det skulle fungera. Ringde man till Comviq och bad dom aktivera MMS och slutade helt plötsligt nummerpresentatören att fungera och när Comviq blev varse om detta och aktiverade nummerpresentatör så slutade givetvis MMS att fungera och så hör höll det på flera gånger för mig och personer i ens omgivning.

Tele2/Comviq  telefoni  – avslutat simkort

Vaknade en morgon att mobiltelefonen inte hade någon mottagning. Väntade ett tag på att det skulle lösa sig då det skett någon gång tidigare men nu dröjde det. Ringde till slut till Tele2 som berättade att mitt simkort blivit avstängt. Men aktivera det igen då sade jag men tydligen så är ett avstängt simkort förbrukat så Tele2 skulle skicka ett nytt. Då jag pendlar till mitt kontor 30 mil bort så sa jag att jag ville ha simkortet till min hemadress och det var inga problem och simkortet skulle komma nästkommande dag. Tror ni att simkortet kom till min hemadress dagen efter? Såklart inte utan det levererades till kontoret och jag som inte skulle till kontoret på några dagar. Ursäkt för det inträffade kunde inte Tele2 förmå sig att ge och kompensation för det inträffade var jag tvungen att tjata mig till och efter runda hos handläggarens chef slutade det med att jag fick några ynka fria sms.

Tele2/Comviq  telefoni  – mobilt bredband

Denna “lilla” händelse ska jag låta er vara lyckligt ovetande om men jag kan säga att det började med beställning av mobilt bredband och mobiltelefoni som slutade fungera.

Bredbandsbolaget bredband/telefoni

Hade 100Mbit från Bredbandsbolaget och det fungerade utmärkt  och var på den tiden det begav sig en mäktig hastighet. Nu var det så att jag skulle flytta och där var bara ADSL 24Mbit ner och ca 1 Mbit upp möjlig.

Nej det går inte att förbereda redan nu då allt är knutet till ditt telefonnummer

Inte mycket att göra mer än att gilla läget. Tänkte att jag skulle vara ute i god tid så över 3 månader innan bostadsflytten skulle ske kontaktade jag Bredbandsbolaget om att 15 juli flyttar jag så då vill jag att bredbandet ska fungera på den nya adressen. “Nej det går inte att förbereda redan nu då allt är knutet till ditt telefonnummer”. Jag kunde alltså inte få dom att förbereda så mycket dom bara kunde så så att glappet utan bredband och telefoni skulle bli minimalt. Det slutade med att jag beställde ett nytt telefonnummer till den 15 juli för att veta att jag inte skulle behöva vänta 2-3 veckor på att mitt nummer skulle flyttas. Väl på plats i den nya bostaden fungerade inte bredbandet som det skulle och det blev till slut så att en tekniker fick felsöka på plats.

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*